Matematik

Bestem b og c

13. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

Så har jeg li et problem igen.

Opgaven lyde således:

Grafen for f(x)= -x^2 + bx + c har toppunkt i (-1;2). Bestem b og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af mathon

toppunkt  T = (-b/(2a); -d/(4a)) = (-1;2)

-b/(2(-1)) = -1              hvoraf

b/2 = -1

b = -2

-d/(4a) = 2

(4ac - b2)/(4a) = 2

(4(-1)c - (-2)2)/(4*(-1)) = 2      hvoraf c beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Indsæt x=-1 og y=2  og find c af ligningen

diskriminanten er 0 i toppunktet

b2-4ac =0

indsæt a=-1 og c find b af ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af mathon

diskriminanten er ikke lig med 0

...og dermed heller ikke i toppunktet


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Diskriminanten er den der flytter papablens punkter ud fra symmetriaksen, f.eks. ligger de to skæringspunkter med x aksen lige langt fra symmetriaksen fordi man lægger √d til -b/2a eller trækker den fra -b/2a

b=-2 og c=1


Skriv et svar til: Bestem b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.