Fysik

strømforsyning til ø

13. maj 2009 af Wulfy (Slettet)

Hej

Jeg har fået denne opgave, som jeg ikke kan finde ud af:

En ø forsynes med jævnstrøm fra fastlandet gennem et43 km langt kobberkabel. Kablets to ledere har hver tværsnitsarealet 240 mm2.
a) Beregn resistansen af hver af ledere.
 

Nogen som kan hjælpe?

PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af peter lind

Et kabels mostand er proportional med længden og omvendt proportional med arealet. Proportionalitetskonstanten kan du slå op i din bog eller en tabel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af mathon

R = ρ*L/a

hvor
R er ét kabels modstand, [R] = Ω
ρ er metallets specifikke resistans, [ρ] = Ω*mm2/m
L er kablets længde, [L] = m
a er kablets tværsnitsareal, [a] = mm2


Skriv et svar til: strømforsyning til ø

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.