Matematik

Grubler!!!!

13. maj 2009 af Tobsorensen (Slettet)

Hejsa allesammen. Jeg sidder og grubler med denne opgave:

Hane 1 fylder en spand på 45 sekunder.

Hane 2 fylder 1 spand på 30 sekunder.

Hvor længe varer det at fylde en spand, hvis man bruger begge haner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af npkvst (Slettet)

Hej

Det tager 18 sek.


Svar #2
13. maj 2009 af Tobsorensen (Slettet)

 hvorfor og hvordan får man det til 18????


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af npkvst (Slettet)

Prøv at sætte nogen forskellige tider ind og se på det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Fra hane 1 fås R/45 liter pr sekund (R=rumfanget af spanden)

Fra hane 2 fås R/30 liter pr sek

Ialt R/45 + R/30 =(2R+3R)/90=5R/90 =R/18 l/s

1/18 af spanden fyldes pr sek

så må tiden være 18 sek


Skriv et svar til: Grubler!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.