Matematik

Opgave 15 i eksamenssæt A

13. maj 2009 af trine02 (Slettet)

Hej.

Jeg har siddet og kigget på eksamenssættet på A niveau, og jeg synes man kan misforstå opgave 15. De fleste fra min klasse har forstået den som om det samlede areal af punktmængderne forbliver det samme uanset k's værdi. Men den kan vel også forståes som at arealerne af punktmængderne er ens uanset k's værdi?

Spørgsmålet var:

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x)=-x^3+x^2+kx+3

g(x)=x^2+3

k er et positivt tal.

Graferne for f og g afgrænser for x</=0 et område M, der har et areal, og for x>/=0 et andet område N, der har etareal.

Gør rede for, at de to områder M og N har samme areal for alle værdier af k.

Er der andre der kan se problemet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af allan_sim

#0.

Tja, kun én af fortolkningerne kan der redegøres for....


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Jeg kan ikke se problemet.

Det skal forståes som at arealerne af punktmængderne M og N er ens uanset k's værdi. Et citat fra opgaveformuleringen: "de to områder M og N har samme areal". Der står netop ikke "det samlede areal" eller "summen af arealerne".


Skriv et svar til: Opgave 15 i eksamenssæt A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.