Matematik

stamfunktioner

13. maj 2009 af mr. 25 cm (Slettet)

halløj

er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg løser den her opgave?

En funktion er givet ved f(x)=(3e^x)+4
a) Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (0,2)

håber i kan hjælpe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af Phienix (Slettet)

F(x) = ∫(3·ex + 4) dx = 3·ex + 4x + k

k-værdien kan du bestemme ud fra punktet, da der skal gælde, at ved x-værdien 0, giver F(0) = 2.

k skulle gerne give -1.


Skriv et svar til: stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.