Matematik

Ligninger (Factoring), gcf og Trinomial

13. maj 2009 af patrickbc (Slettet)

hej alle

jeg har nogle problemmer med at løse nogle slags for ligninger jeg vil meget gerne have neden stående skåret ud i pap det skal løses ved factoring det ville være en meget stor hjælp det kan være der kommer flere til med tiden

ligning 1.

3x^2+4x=4

ligning 2.

x^2-2x-24=0

ligning 3

100X^2=300x

ligning 4

(x-2)(x+1)=4

ligning 5

2x^3=5x^2+3x

på forhånd tak

patrick (som er ny her inde)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af webnord (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af webnord (Slettet)

Har lavet en lille animation

http://www.lekmat.dk/eksempler/index.htm 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af webnord (Slettet)

1x2-2x-24=0      1 * (-24) = (-24)   
                       Hvilke to tal gange med hinanden giver (-24) 
                       1 * (-24)             (1 + (-24) = -23) hmm det skulle give (-2)
                       2 * (-12)             (2 + (-12) = -10) Hmm heller ikke
                       3 * (-8)               (3 + (-8) = -5) æv
                       4 * (-6)               (4 + (-6) = -2) Jubiii

x2 + 4x + - 6x - 24
(x2 + 4x) + (-6x - 24)
x(x + 4)  - 6(x + 4)
(x+4)(x-6)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af webnord (Slettet)

Et eksempel

1x2 + 10xy +25y2                 1 * 25 = 25      Bemærk normalt skrives ikke 1x men blot x
                                         Hvilke to tal gange med hinanden giver 25
                                         1 * 25          (1+25 = 26) øv det skulle give 10
                                         5 * 5           ( 5+5 = 10) Juubiii

x2 +5xy +5xy +25 y2
(x2 +5xy) +(5xy +25 y2)
x(x+5y) + 5y(x+5)
(x+5y)(x+5y)
(x+5y)2


Svar #5
14. maj 2009 af patrickbc (Slettet)

hej alle igen

tak for dine svar webnord men jeg mangler også nogle regler når man factoringer fx. hvordan kommer man fra

x^2 + 4x + - 6x - 24 til
(x^2 + 4x) + (-6x - 24) til
x(x + 4) - 6(x + 4) til
(x+4)(x-6) og specielt her til

meget fed animation kan du lave sådan en med

100x^2=300x


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2009 af tveon (Slettet)

Nu er muligvis det nemmeste stykke, som du har stillet...


Skriv et svar til: Ligninger (Factoring), gcf og Trinomial

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.