Matematik

Statistik + funktioner

14. maj 2009 af NickIranii (Slettet)

Hey :-)

Jeg har tre opgaver, som jeg håber, I vil hjælpe mig med:

1. På en skole med 700 elever ønsker en af de politiske ungdomsorganisationer at få
mulighed for at stille et bord op, hvor eleverne i spisefrikvarteret kan hente materialer
og få information. Da skolens ledelse siger nej, opfordrer organisationen alle elever til
at tilkendegive, om de er for eller imod dette.
127 afgav deres stemme og heraf støttede 92 forslaget. Organisationen omdeler derefter
løbesedler, hvor de skriver: ”Elevundersøgelse viser, at over 70 % støtter de politiske
organisationers ret til at uddele materialer på skolen”.

Opgaven: Kommentér denne påstand med brug af statistiske begreber som stikprøve,
population, systematiske fejl og skjulte variable.

2.

For en bestemt gruppe på 15 læger blev det undersøgt, hvor ofte de havde udført et
kirurgisk indgreb, der medførte fjernelse af livmoderen. Antallet af sådanne operative
indgreb var for hver af de 15 læger henholdsvis:

27 50 33 25 86 25 85 31 37 44 20 36 59 34 28

En tilsvarende undersøgelse blev foretaget i en gruppe på 10 kvindelige læger, og
antallet af sådanne operative indgreb, som de havde udført var:

19 7 14 25 5 33 29 18 31 10

Opgaven: a) Lav på samme figur boksplot af hver af de to datasæt.
                  b) Kommentér undersøgelsen gennem en sammenligning af de to boksplot.

3. Et rektangel, hvor den ene side har længden x, indskrives i en cirkel med radius 2.
    a) Bestem en forskrift og definitionsmængden for den funktion, der angiver arealet af
    rektanglet som funktion af x.

________________________________________________________

På forhånd mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af susna (Slettet)

3) Hvis du laver en lille skitse kan du se, at cirklens diameter (d=2r=4) som svarer til diagonalen i rektanglet. Siden x og d danner en trekant hvis areal er det halve af rektanglets areal, T.

T= 1/2højde*grundlinie

Grundlinien kan vi vælge til at være x.

højden er den sidste side i trekanten, som findes ved idiotformlen:

højde = prøv selv :-)

Indsættes det hele i rektanglets areal får vi

A(x)=2T= prøv selv :-)

Definitionsmængden finder du ved at bruge, at man ikke kan tage kvadratroden af noget negativt.


Skriv et svar til: Statistik + funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.