Kemi

Det haster plzzz

14. maj 2009 af lielie (Slettet)

Hej

I en opgave har jeg fået masseprocent af molekylerne, og skal vise at formlen er C3H6BrNO4.

masseprocenten for hvert molekyle er:

C = 18.02%

H = 3.02%

Br = 39.95%

N = 7%

O = 32%

Det jeg gør er, at deler masseprocenten med molarmassen for hver af de molekyler for at finde stofmængde. Jeg deler igen stofmængden med den sidste stofmængde af molekylet. dvs.

n(C)=18.02 / 12.01 = 1.5004      1.5004 / 2 = 0.75

n(H)=

n(Br)=

n(N)=

n(O)=32 / 16 = 2 (sidste stofmængde)

Men jeg får noget helt forkert!!!! Er der nogen der kan se, hvad det er jeg gør forkert???

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Ara13 (Slettet)

Så vidt jeg kan forstå, kan du ikke finde stofmængde ved at dividere masseprocentenerne med de forskellige stoffers molare masser. I stedet kan du gange gange den samlede molare masse med masseprocenterne og dividere dette tal med det enkelte stoffers molare masse, altså:

Carbon:

M = 199,98

199,98 * 0,1802 = 36,04

36,04 / 12,01 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af kscn (Slettet)

som Ara13 skriver ... efter at du har fundet stofmængden for de forskellige grundstoffer skal du dividere de største med den mindste altså finde forholdet mellem stofmængderne og find den empiriske formel :P


Skriv et svar til: Det haster plzzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.