Fransk
Fransk sætning
30. november 2004 af
sunset (Slettet)
Hey, jeg har problemer med følgende sætning, som jeg håber at nogen kan hjælpe med.
Han tænker på kammeraterne fra klassen
"Il pense à des camarades de la classe."
Jeg er i tvivl om det skal være "les eller des" foran camerades? Jeg kan ikke huske reglen for det.
Han tænker på kammeraterne fra klassen
"Il pense à des camarades de la classe."
Jeg er i tvivl om det skal være "les eller des" foran camerades? Jeg kan ikke huske reglen for det.
Svar #1
01. december 2004 af Mads (Slettet)
Det hedder "il pense aux camarades de la classe".
I din danske version står det i bestemt flertal. Bestemt flertal på fransk= LES qqc.
Og som vi alle ved, hedder det "penser à qqc.", derfor a+les= aux.
Håber det er et fyldestgørende svar. Ellers siger du lige til, ikke?
Mads
I din danske version står det i bestemt flertal. Bestemt flertal på fransk= LES qqc.
Og som vi alle ved, hedder det "penser à qqc.", derfor a+les= aux.
Håber det er et fyldestgørende svar. Ellers siger du lige til, ikke?
Mads
Svar #2
01. december 2004 af sunset (Slettet)
tak mads! Jeg tror jeg har forstået det..
Ubestemt mængde > des
bestemt > les
Men jeg har lige et sprøgsmål til.
Han har lyst til (at bo)
Il a envie - er det helt forkert?
Ubestemt mængde > des
bestemt > les
Men jeg har lige et sprøgsmål til.
Han har lyst til (at bo)
Il a envie - er det helt forkert?
Svar #3
01. december 2004 af madsbs (Slettet)
Il a envie d'habiter, så det var bestemt ikke forkert.
Skriv et svar til: Fransk sætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
