Matematik

Gradtal..

15. maj 2009 af lalida (Slettet)

eg har fået hjælp før til denne opgave, og har prøvet, men jeg kan virkelig ikke :/..

" I en firkant ABCD er siden BC parallel med AD, og lABl=lBCl=lCDl=4,1

firkantens omkreds er 21,4

beregn gradtallet for hver af firkantens vinkler."

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af Isomorphician

Find |AD|.

Hvis du så laver en retvinklet trekant hvor AB er hypotenusen, kan du nu finde længden af den katete der løber ad AD. Deraf kan du finde vinkel A, som er lig vinkel D. Da vinkel B er lig vinkel C er det også muligt at finde disse to.


Skriv et svar til: Gradtal..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.