Matematik

kapitalfremskrivning og annuiteter

15. maj 2009 af katti20 (Slettet)

Hej jeg ville hører om der er nogen der kan fortælle mig hvad forskellene på kapitalfremskrivningsformlen Kn=ko(1+r)^n og en annuitet?

Så vidt jeg har forstået er den eneste forskel at i en annuitet er det en fast ydelse man betaler hver termin. Er det korekt, eller er der andre forskelle også?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af Isomorphician

Kig evt. her:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=685240


Svar #2
15. maj 2009 af katti20 (Slettet)

tak men forstår det ikke 100 %

(fremtidsværdien af en annuitet er summen af kapitalfremskrivningerne af n lige store terminsydelser tilskrevet rente og renters rente) - dette er jeg ikke helt med på


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af morell18 (Slettet)

kapital formlen er en passiv opsparinsmåde. feks du sætter 100000 i banken i 5 år til en årlig rente på 5 procent uden at pille ved beløbet i denne periode. 

Annuitets er hvor der indbetalles et fast beløb pr måned i en bestemt periode. feks: en børneopsparing.

det kan os være en låneform hvor du afdrager et fast beløb måndeligt i en bestemt periode.


Svar #4
15. maj 2009 af katti20 (Slettet)

kapital formlen kan vel osse bruges ved gæld?

Så den eneste forskel er vel så bare den faste ydelse ved en annuitet eller...


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2009 af morell18 (Slettet)

ja det kan den godt. Hvis du feks optager et lån som du vælger ikke at betale af på over en hvis årrække.


Svar #6
15. maj 2009 af katti20 (Slettet)

ok jeg tror jeg er med... mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2009 af mathon

annuiteten opgjort umiddelbart efter p'te termin

Ap = y/r*((1+r)p - (1+r)p-n)

som for
         p = 0 giver gældsformlen

         A0 = G = y/r*((1+r)0 - (1+r)0-n) = y/r*(1 - (1+r)-n)

         p = n giver opsparingsformlen

         An = y/r*((1+r)n - (1+r)n-n) = y/r*((1+r)n - 1)


Svar #8
15. maj 2009 af katti20 (Slettet)

ok det fatter jeg minus af hehe


Skriv et svar til: kapitalfremskrivning og annuiteter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.