Matematik

Cirkelligning.

15. maj 2009 af lalida (Slettet)

En cirkel er bestemt ved:
x2-6x+y2+8y=0


Hvordan bestemmer jeg dens centrum og radius. Begge er jo ukendte :/.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af Isomorphician

Du omskriver den så udtrykket bliver af formen:

(x - c1)2 + (y - c2)2 = r2

Hvor c1 og c2 er koordinaterne til cirklens centrum, og r er radius.


Svar #2
15. maj 2009 af lalida (Slettet)

Ja, men c er jo ukendt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af Isomorphician

Brug dine kvadratsætninger, og alt vil blive mere klart.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2009 af mathon

x2 - 6x + y2 + 8y = 0

x2 - 2*3*x + 32 - 32 + y2 + 2*4*y + 42 - 42 = 0

(x2 - 2*3*x + 32) - 9 + (y2 + 2*4*y + 42) - 16 = 0

(x-3)2 + (y+4)2 = 9 + 16 = 25

(x-3)2 + (y+4)2 = 52


Skriv et svar til: Cirkelligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.