Matematik

Integrale

15. maj 2009 af Kpower (Slettet)

 Hej derude :)

Jeg er i gang med at læse op til eksamen og faldt over følgende integrale:

∫ (x + 3)·SIN(x) dx

Jeg har ved hjælp af Derive fundet frem til at det skal give følgende: 

SIN(x) - (x + 3)·COS(x)

Men efter en del udregninger må jeg desværre give op. Jeg håber der er nogle som kan regne dette integrale og har mellemregningerne dertil. 

På forhånd tak og go' weekend.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

Hvis du arbejder med sådanne integraler, burde du opdatere din profil! Der er ikke mange 16-årige, der løser den der :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2009 af kieslich (Slettet)

∫ (x + 3)*sin(x) dx = ∫ x*sin(x) dx + 3*∫ sin(x) dx

= -x*cos(x) - ∫ cos(x) dx - 3*cos(x)     partiel integration på første led

= - sin(x) - (x + 3)*cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af mathon

∫ x*sin(x) dx + 3*∫ sin(x) dx

= -x*cos(x) + ∫ cos(x) dx - 3*cos(x)


Svar #4
16. maj 2009 af Kpower (Slettet)

 Tak for hjælpen. Jeg var ude i substitutionsmetoden... 

Er der nogle i den forbindelse der har et hurtigt husketip til hvornår man skal anvende partiel integration vs. substitutionsmetoden ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Er der noget der liger differentialet af noget andet : substitution.  ∫ f(g(x))*g' (x) dx  eks  ∫ √(x3 + 3)*x2 dx


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2009 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=682811


Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.