Matematik

pinligt potensregneregel spørgesmål xD

16. maj 2009 af NejTilSvampe

 p√aq=aq/p 

3√a3=a3/3=a1=a  ?

men hvis jeg sætter a<0 får jeg et kompleks tal. Kan det virkelig passe :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja. Kvadratroden af et negativt tal giver altid et komplekst tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2009 af ibibib (Slettet)

x3 = a har tre løsninger. Heraf er de to komplekse.


Svar #3
16. maj 2009 af NejTilSvampe

 så er  p√aq=aq/p heller ikke helt sandt er det?

den skal vel enden hedde   p√|a|q=|a|q/p   eller bare a≥0 ik?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2009 af ibibib (Slettet)

korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: For gymnasiet, jo. Som regel er det forudsat, at a>0.


Svar #6
16. maj 2009 af NejTilSvampe

 okay så bare ud af ren nysgerrighed, hvordan regner man så det komplekse tal ud i hånden?

tag f.eks.  3√(-3)

mit gæt er  3√3*i2/3


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2009 af mathon

3√(-3) = -3√(3)


Skriv et svar til: pinligt potensregneregel spørgesmål xD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.