Matematik

Sandsynlighed 6.klasse

17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Opgaven :

På et møde i pensionistgruppen morer man sig over, at næsten alle har gråt hår. ved en optælling blandt de 60 pensionister finder man ud af, at 54 har gråt hår , tre har brunt, to har sort hår og en er helt skaldet, hvad er sandsynligheden for, at en tilfældigtdig udvalgt pensionist har

a: Gråt hår ?

B: Brundt hår?

C hvad er sansynligheden for at den skaldede ville have haft gråt hår, hvis han havde hår ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af karlp (Slettet)

a) Du ved hvor mange der har gråt hår.. Og du ved hvor mange pensionister der er i alt.. Dermed bliver sandsynligheden .......

b) samme princip som a


Svar #2
17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Er det 54/60 ? i den første


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2009 af karlp (Slettet)

ja..

I og med at der er er 54 ud af 60 der er grå håret.

Nu ved jeg ikke om i normalt regner det i procent.. men så skal du bare lige regne det om til procent.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2009 af webnord (Slettet)

sandsynligheden for gråt hår
54/60 = 0,9 = 90%

brunt hår
3/60 = 0,05 ) = 5%


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2009 af karlp (Slettet)

#4

nogle gange er det en fordel, og lade personen løse dem selv :) så lærer han også procentregning samtidig ;)


Svar #6
17. maj 2009 af Ukendtkurder (Slettet)

Jeg vidste godt selv hvordan man regnede procent ud.. Men tak for hjælpen


Skriv et svar til: Sandsynlighed 6.klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.