Fysik

Minikraftværk - aktivitet

18. maj 2009 af asger_m (Slettet)

Hej jeg sidder med følgende opgave som jeg er i tvivl om hvordan løses: 

Beregn aktiviteten af 238Pu i minikraftværket ved opsendelsen:

Der er 9,7 kg 238Pu ved opsendelse og da en enkelt kerne vejer 238,049555 u = 3,95291 * 10^-25 kg må der være 9,7 kg / 3,95291 * 10^-25 kg = 2,45389 * 10^25 = antal kerner ved opsendelse

Halveringstiden for henfaldet er 87,7 år = 2,76571 * 10^9 s

Sammenhængen mellem antal kerner og aktiviteten er givet ved A = k * N hvor k = ln2/T(1/2) 

Aktiviteten ved opsendelsen er altså:

A = ln2/2,76571 * 10^9 s * 2,45389 * 10^25 = 6,14999 * 10^15 Bq

Er denne udregning korrekt? eller skal jeg have fat i formlen med aktivitet som funktion af tiden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Antaget korrekt indtastning på lommeregner, så er det korrekt.


Skriv et svar til: Minikraftværk - aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.