Kemi

Ionforbindelser - Kalk

18. maj 2009 af HeleneAndersen (Slettet)

Til min kemi eksamen på C niveau skal jeg bla. forberede at fortælle om "Ionforbindelser - Kalk".

Inde for salt har jeg skrevet om ionbinding, og jeg vil skrive om ion gitter.

Hvad kan jeg evt. skrive om til kalk, synes ikke at jeg kan finde så meget...

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af mathon

kalktrekanten:
            1200°
CaCO3   →   CaO  +  CO2                          kalkbrænding

CaO  +  H2O  →  Ca(OH)2                          læskning    (du kender ordet fra læskedrik)

                         
Ca(OH)2  +  CO2   →   CaCO3  +  H2O          hærdning/tørring


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2009 af mathon

CaCO3, CaO og Ca(OH)2 skrives ofte i en ligesidet trekants vinkelspidser
medens fra trekentens sider markeres med pile - henholdsvis væk fra og ind imod - dannet eller forbrugt CO2 og H2O.

opløselighedskonstanter, Kc

Ca(OH)2(s) <---> Ca(OH)2(aq) <---> Ca2+(aq) + 2OH-(aq)

[Ca2+]*[OH-]2 = Kc = 3,1*10-5 M3
..........

CaCO3(s) <---> CaCO3(aq) <---> Ca2+(aq) + CO32-(aq)

[Ca2+]*[CO32-] = Kc = 4,8*10-9 M2


Skriv et svar til: Ionforbindelser - Kalk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.