Matematik

ligning + nulreglen

19. maj 2009 af micson (Slettet)

hej vi har lidt problemer med hvordan man bruger nulreglen..

opgaven:

løs ligningen (x + 1) (x - 1) (x^2 + 1) = 0

vi er med på at man skal se hvad x kan være for at ligningen giver 0.

i første parentes: -1 = x

i anden parentes: 1 = x

i tredie parentes: der er ingen løsning til x...  vel?

men hvad gør man så derefter. skal vi udregne d? men hvordan gør vi det når vi kun har b og c i vores parenteser???


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af mathon

tredie parentes: (x2 + 1) ≥ 1 , x € R


Svar #2
19. maj 2009 af micson (Slettet)

øhm er ikke helt med...?

altså er du enig i at x ikke har nogen løsning hvis ligningen skal give 0?

hvis ja, hvad gør man så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2009 af mathon

...jeg er enig i, at tredje faktor ikke kan blive 0


Svar #4
19. maj 2009 af micson (Slettet)

okay.. men hva gør vi så? opgaven er vel ikke løst vel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2009 af mathon

I har jo løsningen

xo € {-1,1}


Svar #6
19. maj 2009 af micson (Slettet)

okay tak det var da meget let så :P


Skriv et svar til: ligning + nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.