Fysik

srtømstyrke i serieforbindelse...

02. december 2004 af E-st (Slettet)
hej ALLE...

Når man har en serie forbindese bestående af 2 lamer,hvor af den ene er på 15 W og den anden på 0,5 W hvorfor er det så kun den ene der lyser( den på 0,5 W)

Strømforsyningen er 12 V jævnstrøm

På forhånd tak...

Mvh E-st


Svar #1
02. december 2004 af E-st (Slettet)

Jeg er klar over at det har noget med modstand at gøre.. Men er det den hvori der er størst modstand som lyser?..

i øvrigt...:
Vi har målt I ud til at være 0,13 A

og pæren på 0,5 W har 0,9 ohm
pæren på 15 W har 12,3

Spændingsforskellen over den pæren på 0,5 er ca 12 v...

Svar #2
02. december 2004 af E-st (Slettet)

Jeg er klar over at det har noget med modstand at gøre.. Men er det den hvori der er størst modstand som lyser?..

i øvrigt...:
Vi har målt I ud til at være 0,13 A

og pæren på 0,5 W har 0,9 ohm
pæren på 15 W har 12,3

Spændingsforskellen over den pæren på 0,5 er ca 12 v...

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#2: Hvad var spændingsfaldet over hele seriekoblingen af de to pærer?

//Singularity

Svar #4
02. december 2004 af E-st (Slettet)

12 v

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#4: Hmm...det giver ifølge de oplysninger, du har anført, en strømstyrke på

I = U/(Ra+Rb) = 12V/(0.9+12.3)ohm = 0.91A

Men så skulle 0.5W pæren være brændt sammen, idet den afsatte effekt i denne pære er

P = R*I^2 = (0.9ohm)*(0.91A)^2 = 0.74W

Og det passer vel ikke med jeres observationer?

//Singularity

Skriv et svar til: srtømstyrke i serieforbindelse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.