Matematik

n-tegrads polynomier

20. maj 2009 af morell18 (Slettet)

hvordan faktorieserer man Polynomiumer af højre grad end anden, og hvad er der at sige om dem?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af mathon

p(x) = a(x-rod1)*(x-rod2)*(x-rod3)*(x-rod4)* .......... *(x-rodn-1)*(x-rodn)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af MN-P (Slettet)

p(x)=axn +bxn-1 +cxn-2.............kx+m

Hvor a≠0

Polinomiet behøver ikke have rødder, men der kan være op til n rødder i et polynomium af n te grad.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2009 af mathon

hvis
β er rod i polynomiet p(x)
så er
p(β) = 0
og
(x-β) er divisor i p(x), hvorfor

pn(x)/(x-β) = pn-1(x) hvoraf

pn(x) = (x-β)*pn-1(x)


Skriv et svar til: n-tegrads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.