Kemi

syrer/base detektivopgave

20. maj 2009 af kloooge (Slettet)

Forklar, hvorfor at syrer/baser med samme koncentration ha rforskellig pH. de må jo indeholde det samme antal hydroner

- dette spørgsmål fik jeg stillet til en opgave, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af mathon

stærke syrer/baser er 100% dissocierede
medens
svage syrer/baser kun er delvis dissocierede


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af mathon

ved 25°C:

stærk syre
pH = -log(cs)

stærk base
pH = 14 + log(cb)

svag syre
pH = ½(pKs - log(cs))

svag base
pH = 7 + ½(pKs + log(cb))      (pKs for basens korresponderende syre)


Skriv et svar til: syrer/base detektivopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.