Kemi

pH af phosphorsyre-opløsning

20. maj 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

jeg skal beregne pH for en 0,15M H3PO4- - opløsning (phpsphorsyre er en trihydronsyre). det kan antages at at phosphorsyre opføre sig som en monohydron syre.

håber der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Undersøg om pKa er mindre eller større end pCa. Hvis pKa er størst (hvilket jeg tror), så brug den svage syres formel: 0,5 * (pKa+pCs)


Svar #2
20. maj 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

Jeg er ikke sikker på at jeg har hørt om pKa eller pCa, men mere noget med pKs ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

pKa = pKs, pKs er bare en "fordanskning", som mygind laver. Kommer du højere på i bog-niveau, eller engelsk bruger de kun pKa.

pCa = -log(0,15)


Svar #4
20. maj 2009 af Maria Knudsen (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

-log(formelle konc. syren)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2009 af mathon

i din bog står den måske
som

pH = ½(pKs - log(cs))


Skriv et svar til: pH af phosphorsyre-opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.