Matematik

Linær funktion - bevis for a

20. maj 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Hej,

Når jeg skal bestemme forskriften for en linær funktion, bestemmes a ved:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

To punkter på grafen defineres; Q(x1;y1) og P(x2;y2).

Disse indsættes i forskriften, således at

y1 = ax1 + b

y2 = ax2 + b

Herefter kommer det jeg ikke forstår, i min bog står der: "Vi trækker den sidste ligning fra den første," hvilket giver:

y2 - y1 = ax2 + b - (ax1 + b) hvorfefter a isoleres, det kan jeg sagtens følge. Men hvorfor trækkes den sidste ligning fra den første?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Fordi det virker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte. (a og b er de ubekendte. x'erne og y'erne er jo kendte).

Når du trækker de to ligninger fra hinanden, går b'erne ud med hinanden. Så nu har du en ligning med en ubekendt og du isolerer a i denne ligning.


Svar #3
20. maj 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

# 1 - haha, tjah, men det regner jeg ikke med at lære og censor godtager til eksamen ;)

# 2 - det forstår jeg skam godt, men jeg forstår ikke hvorfor man lige præcis vælger at trække dem fra hinanden.. Hvorfor ikke addere dem? (det virker self. ikke) men der må jo ligge et eller andet ti grund for at man vælger at trække dem fra hinanden..


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Ja, der ligger det til grund, at det virker.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2009 af morell18 (Slettet)

ved beviser på et gym niveau skal du ikke vide hvorfor det på den måde man gør. Du skal forstå den proses som det er visst ud fra.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2009 af ibibib (Slettet)

#3 I begge ligninger står der +b og da +b-(+b)=0 så virker det.


Svar #7
20. maj 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

# 5

Det var da irriterende :)


Skriv et svar til: Linær funktion - bevis for a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.