Matematik

skæring mellem circel og linje

20. maj 2009 af Pagamama (Slettet)

Hey...jeg ville høre om der var nogle der måske havde lyst til at regne denne lille opgave ud? :D
 

Bestem skæringspunkt mellem lilnjen og cirklen

circlens ligning er: x2+y2 -4x+2y-4=0

liniens ligning (some parameterfremstilling) : (x,y) = (-1,-1)+t(3,-3)

Tak på forhånd ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af mathon

x = -1+3t
y = -1-3t

(-1+3t)2 + (-1-3t)2 - 4*(-1+3t) + 2*(-1-3t) - 4 = 0

som reduceres til

18t2 - 18t = 0        som ved division med 18 giver

t2 - t = 0

t*(t-1) = 0 ...........


Svar #2
20. maj 2009 af Pagamama (Slettet)

wut? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af mathon

t*(t-1) = 0

t1 = 0  og  t2 = 1

S1 = (-1+3t,-1-3t) = (-1+3*0,-1-3*0) = (-1,-1)

S2 = (-1+3t,-1-3t) = (-1+3*1,-1-3*1) = (2,-4)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af morell18 (Slettet)

det er da ikke noget man regner på når man er 16 år og går i folkeskole, der er os en hel del matematik man skal kunne inden, det er trosalt 3 g stof vi har fat i her.

jo mindre der er kommet nyt pensum siden jeg gik ud. Men flot at du har mod på at kaste dig ud i så svært matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2009 af mathon

...eller

cirkellinging: (x-2)2 + (y+1)2 = 32

x = -1+3t
y = -1-3t                         som ved addition giver

x+y = -2

linjens ligning: y = -x-2 som indsat i (x-2)2 + (y+1)2 = 32 giver

(x-2)2 + (-x-2+1)2 = 9       som reduceres til

2x2 - 2x - 4 = 0                 som divideret med 2 giver

x2 - x - 2 = 0

x1 = -1  og   x2 = 2

S1(-1,-x-2) = (-1,-(-1)-2) = (-1,-1)

S2(2,-x-2) = (2,-2-2) = (2,-4)


Skriv et svar til: skæring mellem circel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.