Matematik

Kvadratrod hjælp!!!

22. maj 2009 af MarwaDeep (Slettet)

Er der nogen som ved hvordan man udregner kvadratroden af et tal, UDEN lommeregner? og evt. kender formelen?

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det gør man ikke, medmindre det er "nemme" kvadratrødder.

Du kan dermed ikke regne kvadratroden af 10 ud i hovedet, men kvadratroden af 9 kan du godt blive sat til at regne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2009 af praktizk (Slettet)

Som Jerslev siger, så findes der ikke en formel..
Du Skal blot finde, det tal, der gange med sig selv, giver det tal, du skal finde kvadratroden af.

√9 = 3

√16 = 4

osv.. Du kan lære dig nogle af de første kvadrattal, så vil du være godt på vej.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Der findes en metode til udregning af kvadratroden af et tal, udregning uden hjælpemidler.

Det er besværligt og jeg kan ikke helt huske den lige nu.

Prøver lige om jeg kan og vender så tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Kan ikke få det til at passe helt, men du vil ikke blive bedt om at finde fvadratroden at et tal, der ikke er et kvadrattal, i hovedet.

Du kan komme til at skulle sammenligne f.eks  √456 med 21  (< eller >) dette gøres ved at omsætte det "hele" tal 21 til √21*21=√441

og derefter sammenligne tallene under √

√456>21 fordi 456>441


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af keg (Slettet)

#3 det er nemlig rigtigt, at der er en metode til at udregne kvadrattal efter, men jeg har desværre også glemt den: dog mener jeg at tallet 20 indgik på en eller anden måde.

Men det skal man ikke belemre de unge mennesker med idag, da man har så megen elektronik, som kan udregene det hurtigere næsten før end man har trykket enter.

dengang brugte man også Erlangs firecifrede logaritmetabel (good old days or what)


Skriv et svar til: Kvadratrod hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.