Kemi

Ligevægtskonstanten og kp

23. maj 2009 af Anton_10 (Slettet)

Hey

Skulle lige høre om følgende:

Når man anvender formlen: ln(k) = R*T*(-ΔT) så finder man jo ligevægtskonstanten. Dette kan også gøres vha. Vant Hoffs.

Når man så derimod bliver bedt om at bestemme Kp skal man så anvende udtrykket:

Kp = Kc * (R*T)c+d-a-b  ved, at smide sit resultat fra gibbs formel ind i formlen?

Det andet spørgsmål er:

Er det ligegyldigt, om man anvender vant hoffs ligning eller gibbs formel til, at bestemme ligevægstkonstanten ved en eller anden temperatur?

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af lasols (Slettet)

den første ligning du nævner går jeg ud fra du mener -ΔG og ikke T, denne bruges til at bestemme ligevægtskonstanten ved en given temperatur (den hvor dine ΔG værdier høre til) herefter kan du så finde ligevægtskonstanten ved en anden temperatur ud fra van hoff, husk forresten af likevægtskonstanter e med stort K hastighedskonstanter er med likke k (var lidt forvirende) :)


Svar #2
23. maj 2009 af Anton_10 (Slettet)

Tusind tak :) og jeg beklager forvirringen omkring bogstaverne (og du har ret - det er gibbs energi og temperaturen der menes :-)       ).

Men jeg må indrømme at jeg stadig er lidt i tvivl om mine oprindelige spørgsmål. Fordi har regnet på en opgave hvor jeg har prøvet., at regne ligevægtskonstanten ud vha. både gibbs og vant hoffs, og det giver ikke det samme.

Er det lige meget hvad jeg bruger af de to formler?

Findes Kp ved, at anvende Kp = Kc * (R*T)c+d-a-b  efter anvendelsen af enten vant hoff eller gibbs?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2009 af lasols (Slettet)

som jeg syntes jeg sagde, udfra gibbs kan du kun finde hvad lievægtskonstanten er for den temperatur hvor din gibbs data gælder (ofte 298K) hvis du skal bruge ligevægtskonstanten ved en anden temperatur er du nød til at anvende van hoff

hvad angår ditt andet spørgsmål så er det umiddelbart den formel eller noget der ligner den ja jeg har dog ikke lige tid nu til at tjekke efter om det er korrekt, og har ikke lige bogen ved hånden


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2009 af mathon

Vant Hoff

når ΔH regnes konstant

ln(K2/K1) = (ΔH/R)*((1/T1 - 1/T2)


Skriv et svar til: Ligevægtskonstanten og kp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.