Matematik

Samtlige løsninger

24. maj 2009 af Muminah (Slettet)

Jeg kan godt finde samtlige løsninger med lommeregneren (tror jeg), men har svært ved det med hånden, uden hjælpemidler.

Eksempler:

Find samtlige løsninger til diff. ligningen f '(t) = 2-9 f(t), jeg har sagt med TI89:

deSolve(y ' = 2-9y , x , y ) => y = 19 * e-9x + 0,222222   <- er den rigtigt?

Hvordan laver jeg den på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af mathon

f '(t) = 2 - 9 f(t)

f(t) = Ce-9t + (2/9)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2009 af kieslich (Slettet)

#0
 

deSolve(y ' = 2-9y , x , y ) => y = 19 * e-9x + 0,222222   <- er den rigtigt?

Lommeregneren skulle her            ^   skrive  @1   som betegner en ukendt konstant  ( C i #1 )


Svar #3
24. maj 2009 af Muminah (Slettet)

#1: er den her rigtigt?

- Find samtlige løsninger til diff. ligningen: (dw/ds) = 8 + 4w

ved hånden: f '(w) = c * e - 4w - (8*4)

deSolve(y ' = 8 + 4 * y , x , y )     =>   y = @26 * e4x - 2

- Find samtlige løsninger til diff. ligningen:  

(hvad gør jeg, hvis det er en anden type diff. ligning, som fx: samtlige løsning til: (dw/ds) = 3 w, el. find samtlige løsning til diff. ligning til (dw/ds) = w (8-4w) ? 

#2 den skrev: @25 * e4x - 2. Forstår ikke hvorfra ^@1 kommer fra?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af kieslich (Slettet)

@n   n = 1, 2....     er en ukendt konstant.  Det er noget tid siden du ryddede vinduet, siden du er kommet op på @26. Konstanten kan bestemmes hvis du også kender et punkt som løsningen går gennem.


Skriv et svar til: Samtlige løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.