Matematik

log og eksponentiel

24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

Okay, og det kan godt være det lydder dumt, men hvad bruger man logoritmefunktionen til i sammenhængen med eksponentielfunktion ? eller, hva har de at gøre med hinanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af ibibib (Slettet)

log(x) er den omvendte funktion til 10x.

Du bruger logaritmen til at beregne x, når du kender y (og a og b):

3 = 4·1,2x

3/4 = 1,2x

log(3/4) = log(1,2x)

log(3/4) = x·log(1,2)

x = log(3/4) / log(1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2009 af mathon

y = b*ax

log(y) = log(b) + log(ax) = log(b) + log(a)x

log(y) = log(a)x + log(b)                   

Y = Ax + B    hvis graf er en - matematisk bekvem - ret linje i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem

 med hædningstal

A = log(a)   hvora s kan beregnes

a = 10A


Svar #3
24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

okay, tak for hjælpen, det er meget mere klart nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af mathon

med hældningstal

A = log(a) hvora a kan beregnes

a = 10A


Skriv et svar til: log og eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.