Matematik

Matematikværktøjer!

24. maj 2009 af duong (Slettet)

Håber i kan hjælpe :)

Forklar: regningsarternes hiearki, brøkregler, potenser, rødder og kvadratsætninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Det er et bredt spørgsmål, der vil tage lang tid at svare på. Kan du indskrænke og/eller pinpointe hvad det er, du ikke forstår?


Svar #2
24. maj 2009 af duong (Slettet)

Jeg forstår ikke rødder. har ikke været go' til det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Du skal formentligt kun forklare teorien.

Lad os sige, at a>0 er et reelt tal, og du ønsker at tage den n'te rod af a, hvor n er et naturligt tal.

Da a = a^1 = a^(1/n * n) = (a^(1/n))^n, skal a^(1/n) altså være (d)et tal, som opløftet til n'te giver a selv.

Så kvadratroden af 16 er 4, fordi 4 i anden er 16.


Skriv et svar til: Matematikværktøjer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.