Kemi

pH HCL

24. maj 2009 af oomsrzoo (Slettet)

Hej,

er Ph værdien den samme for 0,1M HCL og 1M HCL.  Koncentrationen af H+ er jo 10 gange større ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af mathon

pH er 1 mindre for 1 M HCl


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Uddybning: for stærke syrer, kan du udregne pHén ud fra stærk-syre-formlen: pH = - log (Cs), hvor Cs er den formelle koncentration af din syre.

Altså har 0,1 M HCl en pH på -log(0,1) = 1

pH for 1 M HCl = -log(1) = 0

Du kan bruge denne formel for stærke syrer (almindligvis HCl, H2SO4 og HNO3), fordi de reagerer så godt som fuldstændig med vand (mere end 99% er deprotoniseret), som er opløsningsmidlet for syren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2009 af desert_eye (Slettet)

#1

Det er et tænke spørgsmål :)

Regn på det

pH=-log [H3O+]

HCl + H2O --> Cl- + H3O+

Vi er enige om at du i 1 M har 10 gange så meget HCl, dvs. du kan få 10 gange så mange H3O+.

Når koncentrationen af oxonium bliver så større, så bliver pH mindre (da pH er en logaritmisk størrelse af oxonium konc.)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2009 af mathon

pH = -log(10*[H3O+]o) = -(log(10) + log([H3O+]o) = -1 - log([H3O+]o  =
-log([H3O+]o - 1 = pHo - 1


Skriv et svar til: pH HCL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.