Kemi

pH af HCL

24. maj 2009 af oomsrzoo (Slettet)

hvs fx pH af 0,1M HCL er 1 og pH af 1M HCL er 0, så vil pH af en 100M HCL være -2 osv ...

Hvornår stopper dette da pH ligger mellem 0 og 14 ( eller -2 to 16)

Altså, hvor store koncertrationer af fx HCL kan man egentlig have ??

Desuden hvad er pH udtryk for ?  Det kan jo ikke være hvor stærk en syre er, fordi det jo beskrevet som syrens evne til at dissocierer.

Hvis der fx står at eddikesyre har pH 4,76, er det så ved en 1M opløsning ??

Tak for de hurtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2009 af mathon

pH angiver surheden

pKs angiver syrestyrken

i vandige opløsninger ved 25°C

-1,74<pH<15,74


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2009 af mathon

...koncentreret HCl er 12 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2009 af mathon

angående pH
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=603456


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2009 af mathon

...hvis du forestiller dig 1 liter
af en vandig opløsning af en meget stærk syre,
så stærk, at samtlige H2O-molekyler
reagerer til H3O+

har du

[H3O+] = [H2O]før = 55,5 M

hvoraf

pH = - log([H3O+]) = - log(55,5) = -1,74429 ≈ -1,74

............
n(H2O)før = m/M = (V*d)/M = (1 L)*(1000 g/L)/(18,02 g/mol) ≈ 55,5 mol
[H2O]før = (55,5 mol)/(1 L) = 55,5 M

...............

...hvis du forestiller dig 1 liter
af en vandig opløsning af en meget stærk base,
så stærk, at samtlige H2O-molekyler
reagerer til OH-

har du

[OH-] = [H2O]før = 55,5 M

hvoraf

pOH = - log([OH-]) = - log(55,5) = -1,74429

ved 25°C

pH = 14 - pOH = 14 - (-1,74429) ≈ 15,7


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2009 af idlen (Slettet)

Er der nogen der kan uddybe ovenstående, altså pH-loftet ? Jeg synes ikke rigtigt at det giver alverdens mening.


Skriv et svar til: pH af HCL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.