Matematik

Monotoniforhold for en produktionsfunktion

25. maj 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

Jeg har lavet denne opgave omkring produktionsfunktioner og vil godt spørge om den er rigtig, havde lidt problemer med min TI-84. f(x) = 150x +50x2 - 5x3 og f ' (x) = -15x2 +100x +150. Jeg kom frem til følgende:

Se vedhæftet fil

Er det mon rigtigt?

Mvh Louise

Vedhæftet fil: Dok3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af mathon

...hvorfor har du ikke to løsninger til f '(x) = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2009 af Light-Lover (Slettet)

Jeg tænker det samme.

Eftersom det er et andengradspolynomium du får differentieret så skulle der da meget gerne være 2 løsninger, når du sætter f'(x) = 0

Når jeg regner efter får jeg at:

solve(-15x^2+100x+150=0,x)

x = 4.38743 v x = 2.27924

Og så er det jo bare lave en fortegnsundersøgelse og finde eksremumspunkter (max og min).


Svar #3
25. maj 2009 af LouiseLG (Slettet)

Jeg får 3 rødder som hedder, x = 12,41 og x = -2,41 og x = 0 og da dm(f) = [0;12] kan jeg ikke bruge -2,41

x(-5x2 + 50x + 150) = 0

Der er de tre rødder som ovenstående

Jeg har brugt et program på TI samt zero funktionen i GRAPH


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2009 af mathon

monotoniforhold:
for x<-1,26 er f '(x) xxx, hvorfor f(x) er monotont xxxxx
for -1,26<x<7,93 er f '(x) xxx, hvorfor f(x) er monotont xxxxx               færdiggør selv
for x>7,93 er f '(x) xxx, hvorfor f(x) er monotont xxxxx
 


Svar #5
25. maj 2009 af LouiseLG (Slettet)

Det er forvirrende synes jeg:d I min bog er der i eksemplet fundet en anden rod som hedder -1,1 men der er den ikke med i monotoniforholdet fordi dm(f) er [0:10]

Hvorfor har du taget -1,26 med?


Svar #6
25. maj 2009 af LouiseLG (Slettet)

Og i opgaven  i bogen er der i eksemplet med monotoni og fortegn, ikke den negative rod med.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2009 af mathon

sorry

Dm(f) = [0;12]

for 0<x<7,93 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for 7,93<x<12 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende

rigtig nok!


Svar #8
25. maj 2009 af LouiseLG (Slettet)

Tusind tak:-) Din hjælp er (som altid) genial:-)

Mvh Louise


Skriv et svar til: Monotoniforhold for en produktionsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.