Fysik
Varmekapacitet?
04. december 2004 af
niqo (Slettet)
jaaah jeg har en stor aflevering med 3 forskellige fag til. Vi har lavet fordampnings forsøg med Ethanol.
Jeg har lavet en retlinie på lommeregnern med resultaterne.Jeg får disse to tal, men er lidt usikker på hvad det er jeg så har fundet?
y=ax+b
a=5,863157895
b=195,4736842
Er a ikk også fordampnings varmekapacitet til kun dette forsøg?
Og b.. jaa??
på forhånd tak..
Jeg har lavet en retlinie på lommeregnern med resultaterne.Jeg får disse to tal, men er lidt usikker på hvad det er jeg så har fundet?
y=ax+b
a=5,863157895
b=195,4736842
Er a ikk også fordampnings varmekapacitet til kun dette forsøg?
Og b.. jaa??
på forhånd tak..
Svar #2
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#1: Det hedder fordampningsvarme, ikke fordampnings varmekapacitet.
Hvis du skriver dine måledata [størrelser og enheder!] ned herinde, så kan vi formentlig udtale os om de tal, du har fået. Det er jo nærmest umuligt på nuværende tidspunkt.
//Singularity
Hvis du skriver dine måledata [størrelser og enheder!] ned herinde, så kan vi formentlig udtale os om de tal, du har fået. Det er jo nærmest umuligt på nuværende tidspunkt.
//Singularity
Svar #3
05. december 2004 af niqo (Slettet)
Jaaah her er mine resultater:
tidsinterval(sek) Vægt(g)
0 11
20 10,3
60 10,4
100 10,1
160 9,7
200 9,3
260 9,1
280 8,7
y=ax+b
a=5,863157895
b=195,4736842
Det var med ethanol.. vi fik ethanol til at fordampe med vintelator mens dr var noget læhegn også tilstede.
vil i være sød og hjælpe mig med at fortælle hvad jeg har fundet der? a og b?
på forhånd tak
tidsinterval(sek) Vægt(g)
0 11
20 10,3
60 10,4
100 10,1
160 9,7
200 9,3
260 9,1
280 8,7
y=ax+b
a=5,863157895
b=195,4736842
Det var med ethanol.. vi fik ethanol til at fordampe med vintelator mens dr var noget læhegn også tilstede.
vil i være sød og hjælpe mig med at fortælle hvad jeg har fundet der? a og b?
på forhånd tak
Svar #4
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#3: Det virker besynderligt, at der er mere ethanol til tiden t=60s end til t=20s. Ethanolen burde jo fordampe.
Hvilket varmelegeme brugte i til at opvarme ethanol til kogepunktet, og med hvilken effekt?
//Singularity
Hvilket varmelegeme brugte i til at opvarme ethanol til kogepunktet, og med hvilken effekt?
//Singularity
Skriv et svar til: Varmekapacitet?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
