Kemi
oxidationstal
05. december 2004 af
Maria17 (Slettet)
Hej
Hvorfor har
Cr2O7 2-
oxidationstallet +6
???
burde det ikke være -2???
og hvad er oxidationstallet for CH3CHO??
Er det -1?
Hvorfor har
Cr2O7 2-
oxidationstallet +6
???
burde det ikke være -2???
og hvad er oxidationstallet for CH3CHO??
Er det -1?
Svar #1
05. december 2004 af Katty (Slettet)
Nej, der er 7 oxygen, det giver et OT på -14.
Du ved, at summen af oxidationstallene er lig formelenhedens ladning, i dette tilfælde -2:
2x-14=-2 (2x da der er to Cr)
x=6
Du ved, at summen af oxidationstallene er lig formelenhedens ladning, i dette tilfælde -2:
2x-14=-2 (2x da der er to Cr)
x=6
Svar #2
05. december 2004 af Katty (Slettet)
Nej, for CH3CHO er OT 1
Der er 4 H, det er 4+. Der er 1 O, det er 2-. Det giver 2+. Der er 2 C, det giver OT 1
Der er 4 H, det er 4+. Der er 1 O, det er 2-. Det giver 2+. Der er 2 C, det giver OT 1
Svar #3
05. december 2004 af Epsilon (Slettet)
Kommentarer til indlægget
Det er ikke et oxidationstal for hele molekylet, man angiver, men derimod oxidationstallene for molekylets enkelte atomer.
#1. Enig.
I #2 mener Katty naturligvis, at OT for C-atomerne i ethylenmolekylet (CH3CHO) er -1, ikke 1, idet
2x + 4 - 2 = 0 <=> x = -1
forudsat, at OT for O og for H er de oftest forekommende værdier (-2 og +1). Om det så er tilfældet, er jeg ikke sikker på.
//Singularity
Det er ikke et oxidationstal for hele molekylet, man angiver, men derimod oxidationstallene for molekylets enkelte atomer.
#1. Enig.
I #2 mener Katty naturligvis, at OT for C-atomerne i ethylenmolekylet (CH3CHO) er -1, ikke 1, idet
2x + 4 - 2 = 0 <=> x = -1
forudsat, at OT for O og for H er de oftest forekommende værdier (-2 og +1). Om det så er tilfældet, er jeg ikke sikker på.
//Singularity
Skriv et svar til: oxidationstal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
