Matematik

parabel

27. maj 2009 af z0unds- (Slettet)

http://img22.imageshack.us/img22/8205/parabelp.jpg

Se venligst billedet først!

Billedet viser en parabel, der har rødder i 0 og x1, og toppunkt i (x1/2,y1) hvor x1 og y1 er positive tal.

Vis, at ligningen for parablen er

y = (-4y1/x1^2) * x^2 + (4y1/x1) * x

hvordan viser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af peter lind

Parablen er symmetrisk omkring ½x1. Dey betyder at funktionen kan skrives som a(x-½x1)2. Sætter du x=x1 skal du få y1, hvilket giver dig en ligning til bestemmelse af a.


Svar #2
27. maj 2009 af z0unds- (Slettet)

hvordan hænger den ligning der sammen med parablen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2009 af peter lind

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår det spørgsmål. funktionen y=a(x-½x1)2 har parablen som graf


Svar #4
27. maj 2009 af z0unds- (Slettet)

y = (-4y1/x1^2) * x^2 + (4y1/x1) * x er ifølge opgaven ligningen for parablen

hvordan er de, ud fra de oplysninger der står, kommet frem til at:

a = -4y1/x1^2

og

b = 4y1/x1


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2009 af peter lind

Hvis du sætetr x=x1 gælder y=y1. Sætter du det ind i ligningen får du y1=a(x1-½x1)2


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.