Matematik

HASTER!

27. maj 2009 af sofiej (Slettet)

Hej!

Jeg sidder og læser til mundtlig matematik eksamen og har virkelig brug for hjælp!

Det er beviserne til følgende to sætninger, som jeg har brug for hjælp til!

Sætning 1: Man integrerer en konstant gange en funktion ved at lade konstanten stå og integere funktionen:

Hvis g er en integrabel funktion og k er en konstant:

f(x)=k*g(x)              F(x)=k*G(x)+c

Sætning 2: Man interegerer en sum/differens ved at integrere hvert led for sig:

Hvis f og g har stamfunktionerne F og G:

h(x)=f(x)+/-g(x)              H(x)=F(x)+/-G(x)

Den sidste sætning forstår jeg især ikke, hvor der kommer et h(x) med.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

I stedet for h(x) kunne det også have heddet j(x) og stamfunktionen ville så være J(x), så h(x) er bare et udtryk for summen af de to funktioner f og g. Hvis man allerede har bevist regnereglerne for differentiation kan man bare differentiere F(x) med de almindelige regneregler og så passer sætningerne, da F'(x)=f(x).
 


Svar #2
27. maj 2009 af sofiej (Slettet)

Så det er fordi man ved at f(x) er differentibel at den også må have en stamfunktion F(X)?


Skriv et svar til: HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.