Matematik

vinkel mellem linje og y-akse, haster eksamen i morgen

28. maj 2009 af Smail K (Slettet)

hej, er der nogen der kan  hjælpe mig, jeg har ledt over alt hvordan man skal finde skal finde en vinkel mellem en linje og en y-akse og for den sags skyld også en x-akse.

håber der er en der kan hjælpe.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er hældningen på linjen?


Svar #2
28. maj 2009 af Smail K (Slettet)

det er lige meget, skal bare bruge den generelle formel, vi kan da bare sige at hældningen er 1,5 når man går 1 ud af x-aksen.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Finno - lad hældningen på din rette linje være a.

Hældningen angiver hvor meget op af y-aksen vi kommer, når vi går 1 frem på x-aksen. Derfor kan vi tegne en retvinklet trekant, hvor x-aksen er den ene side.

Via trigonometri fås da:

tan (V) = a/1, hvor 1-tallet kommer, fordi vi går 1 hen af x-aksen.

tan V = a => V = arctan(a)


Svar #4
28. maj 2009 af Smail K (Slettet)

så dvs. at man får vinklen mellem y-aksen og en linje ved at tage arctan (a) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej, vinklen imellem x-aksen og linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2009 af mathon

"skåret ud"
hældningstallet er lig med tangens til retningsvinklen

vinklen med x-aksen
V = tan-1(a)

vinklen med y-aksen
90°-V
 


Svar #7
28. maj 2009 af Smail K (Slettet)

åhh mange tak skal du have :D 


Skriv et svar til: vinkel mellem linje og y-akse, haster eksamen i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.