Matematik

annuitetsregning

30. maj 2009 af misssixty (Slettet)

Hej. er de rnogen der kan forklare mig: ved hjælp af en tidslinie hvordan fremtidsværdien og nutidsværdien af en annuitet hænger sammen?

Jeg kan simpelthen ikke forstå det ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2009 af mathon

annuiteten opgjort umiddelbart efter p'te ydelse

Ap = y/r*((1+r)p - (1+r)p-n)

som for
p = 0 giver gældsformlen

A0 = G = y/r*((1+r)0 - (1+r)0-n) = y/r*(1 - (1+r)-n)

p = n giver opsparingsformlen

An = y/r*((1+r)n - (1+r)n-n) = y/r*((1+r)n - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2009 af mathon

se
evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=676754


Skriv et svar til: annuitetsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.