Fysik

Universets alder?

01. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hejsa!

Jeg skal til fysikeksamen og ville høre om der er nogen som kan hjælpe mig med spørgsmålet "Universets alder" - hvad kan man sige her?

M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: t_univers = 1/H, hvor H er Hubblekonstanten.


Svar #2
01. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hvordan i alverden hænger det dog sammen på et forståelig sprog ;) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af Maria X91 (Slettet)

Hvis jeg skulle forklare det mundtligt ville jeg sige, at universets alder kan forklares ved hubbelskonstant hvor universets alder er lig med én over hubbelskonstant.

Mvh.


Svar #4
01. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Ok .. ved hvad hubbels lov er ... jeg har bare aldrig hørt at universets alder skulle være 1/H ... men jeg lærer da hele tiden noget ;) Tusind tak begge to!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Underantagelse af, at universet har udvidet sig isotropt og uden acceleration, så er alderen givet ved 1/H.

Du skal jo desuden nok komme ind på, hvordan universets alder bestemmes, hvilke faktorer skal man kende til, og hvad kan skyldes, at alderen er upræcis.


Svar #6
01. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Åh! Det har jeg ingen ide om ... det var da frygteligt ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

#6. Som #5 siger er universet alder givet ved t=1/H, hvis universet ikke har accelereret under sin udvidelse, men det viser sig ved målinger, at det faktisk accelerere. Dette kan bl.a. skyldes mørkt energi.


Svar #8
01. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Ok ... et sidste spørgsmål genier ;)

Ud fra det såkaldte kosmologiske princip er universet isotopt eller/og homogent.

Er isotopt = Big Bang teorien?

Er homoget = Steady State?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: De to ting har intet med hinanden at gøre.

Det kosmologiske princip siger, at universet udvides isotropt og er homogent - altså at det udvides lige meget i hver retning og samtidig, at universet er ens i alle retninger.

De to modeller du omtaler har intet at gøre med det princip.


Svar #10
01. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Godt! Så faldt det hele lidt mere på plads ;)


Skriv et svar til: Universets alder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.