Matematik

Isolering - 1. år

01. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

Hej, ville høre om der er nogen der interesseret i at hjælpe mig med lidt mat. på denne varme pinsedag:

Opgaven lyder følgende: 

Isoler n i formlen: s = 5(n - 4) +  r

Og den anden:

Løs ligningen:

2x opløftet i 2 - 6x + 4 = 0 <-- her skal bruges 0-løsningen?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget bud?

Den anden ligning skal du løse som andengradsligning.


Svar #2
01. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

 har faktisk ikke noget bud :/ 

okay, hvorfor ikke 0-løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: 0-reglen? Eller hvad mener du med 0-løsningen?

Du kan i den første prøve: træk r fra på begge sider og divider herefter med 5.


Svar #4
01. juni 2009 af KingKong1 (Slettet)

 Ja, men har fundet ud af det er 2.grads.er resulatet = -4? Så er jeg nemlig sikker på, hvordan det skal gøres.

trække r fra begge sider? how.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

s = 5(n - 4) + r

s = 5n-20+r

s-r+20=5n

n=(s-r+20)/5

 2x^2-6x+4=0

d = 36-4*2*4=4

x = (6±√4)/(2*2)= 2∧1


Skriv et svar til: Isolering - 1. år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.