Matematik

Hjælp!

02. juni 2009 af mille92 (Slettet)

Jeg sidder her og skal lave en opgave, og er så blevet i tvivl om hvordan man finder frem til, at funktionsværdien vokser med 50 % når f(x) = 2 * 1,5 x

Er der nogen som kan hjælpe mig med hvordan man finder frem til dette? med udregninger.

på forhånd, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af Skorpus (Slettet)

b · ax , hvor a = (1 + r)

Hvis du kigger på den exponentielle formel, så ser du at r = 0,5 (50%) i dit tilfælde. Altså at det er en exponentielt voksende funktion der vokser med 50% per x.

Hvis du f. eks. skulle vise at funktionsværdien aftager med 50%, så ville f(x) = 2* 0,5x  , fordi r = (1-0,5) = 0,5 (-50%)


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.