Matematik

Ligningsløsning

02. juni 2009 af ingridkallehauge (Slettet)

Hej alle.

jeg sidder og skal forberede mig til matematik eksamen.

der er dog et emne jeg har utrolig svært ved, nemlig ligningsløsning.

spørgsmålene lyder således: Redegør for nogle tilfælde, hvor du kan komme nemmere igennem løsning af en ligning. kom fx ind på nulreglen, specielle 2. gradsligninger, anvendelse af substitution eller andet.

Spørgsmål 2: hvordan kan 2 linier være placeret i forhold til hinanden? 2 parabler? en parabel og en ret linie?

jeg kan ikke stille spørgsmålene anderledes, da det er sådan min lære har formuleret dem.

håber meget på hjælp her inde fra og på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2009 af ibibib (Slettet)

1. Løs disse ligninger:

(x2-4)·(x+2)=0

2x2-18=0

3x2-6x=0

x4+2x2-3=0

2. I planen kan to linjer skære hinaden, være parallelle eller være sammenfaldende.

To parabler kan skære hinanden 0, 1 eller 2 steder - lav selv 3 tegninger.

Prøv dig selv frem med en parabel og en ret linje.


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.