Matematik

x- værdi for diffkvote på 0

02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hejsa...nogen der kan hjælpe mig??

Jeg kan ikke finde formlen for udregning af x værdier for diffkvote på 0....det er jo hverken toppunktsformlen eller formlen for rødder....

Er der nogn der har et eksempel??....

Jeg skal finde monotoniforhold....


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af Xyxoz (Slettet)

Hvis din differentialkvotient er 0, er det jo bare at isolere x i det differentierede udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2009 af susna (Slettet)

Hvordan du finder x-værdierne afhænger af hvilken type funktion din f ' er.

1) f ' = ax +b =0 : x= -b/a

2) f ' = ax^2 +bx +c = 0 : find de to rødder


Svar #3
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ok...skal lige putte min datter...så skal jeg se om jeg kan få det rigtige resultat....


Svar #4
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Men rødderne er jo der hvor y = 0 ikke?....skæringen af x-aksen...

Det er funktionens minimum og masimum jeg skal finde....det er jo ikke det samme som rødder..men kunne man i princippet ikke bruge toppunktsformlen??....det kan man måske ikke i et 3 grads polynomium....

Det er bare øveopgaver så jeg har jo resultaterne...jeg kan bare ikke regne mig frem til dem!!...

Eller har jeg misforstået...så det er y værdier man skal finde til maximum/ minimum og ikke x- værdiier....?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af Isomorphician

Ekstremaer er der hvor f'(x) = 0.


Svar #6
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ja...vandrette tangenter...

men det er jo heller ikke formlen for rødder der skal bruges så...da vandrette tangenter vel kan forekomme hvor somhelst inden for vm/dm...

Er bare ikke helt klar over om det er y-værdien eller x-værdien der skal oplyses...ved minimum og maximum...


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2009 af Isomorphician

Typisk er det x-værdien, men det afhænger af opgaveformuleringen.

Det kan også være y-værdien, eller begge koordinater for ekstremumspunktet.


Svar #8
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Ok...men det er da rigtigt fattet at det ikke er formlen for rødder jeg skal bruge.....ikke....

Jeg har en opgave som jeg har regnet på længe nu:

f(x) = x^3 - 7,5x^2 + 17,75 + 13,25

jeg differentiere den til:

f´(x) = 3x^2 - 15x + 17,75

d = 12

via formlen for rødder:

x1 = 3,07735

x2 = 1,922

Men den skal gi: -1,1385 og 0,8052.....

Jeg ved ikke hvordan jeg regner mig frem til dette resultat!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2009 af Isomorphician

Hvis du har skrevet f(x) rigtigt ind, så giver det de resultater du skriver.


Svar #10
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Men det er en øvelsesopgave fra bogen med svar på en anden side...!!...forstår jeg ikke helt...

men kan heller ikke forstå at der kan være min eller max der hvor grafen skærer x aksen....det må vel være et sted mellem skæringerne....det er jo endepunktet på buen der er min eller max...ikke som toppunkter...


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. juni 2009 af Isomorphician

Nu skal du tænke på at det er for f'(x) du finder nulpunkter, ikke for f(x).


Svar #12
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

AHA.....ja det skal jeg lige "knage" lidt over......ser lige om ikke den oplysning hjalp; )...


Svar #13
02. juni 2009 af stinstin (Slettet)

OK...pinligt...jeg må ha kigget på det forkerte svar....!!

Plejer ellers at være ret grundig når jeg kigger efter!!....Undskyld!!....ØV; )...

Udregningen var rigtig....


Skriv et svar til: x- værdi for diffkvote på 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.