Matematik

Haster - hjælp med målestoksforhold

02. juni 2009 af DCtherookie (Slettet)

Hej der

Jeg har brug for hjælp med noget målestokshalløj.

hvordan regner jeg målestoksforholdet ud når jeg har to bekendte faktorer (jeg er skod til sådan noget her)

Solen har en diameter på 1.391.400km (eller 139140000000cm) i mit hjemmelavet solsystem skal det svare til at solen er 500mm (50cm). hvad er målestoksforholdet så?  1cm:???cm

nogen der kan regne den ud


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

divider de to tal med samme enheder, så har du forholdet.


Svar #2
02. juni 2009 af DCtherookie (Slettet)

ahh tak

altså 139140000000cm / 50cm = 2782800000

målestoksforholdet er så 1:2782800000 (cm)

ik!!??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Vil jeg tro, målestoksforholdet er dog uafhængig af enheden.


Svar #4
02. juni 2009 af DCtherookie (Slettet)

"målestoksforholdet er dog uafhængig af enheden"

og det betyder?

sku man hellere skrive 1: 27828km??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

det ville også være et korrekt svar, men man må selvfølgelig vælge sine enheder efter situationen.


Svar #6
02. juni 2009 af DCtherookie (Slettet)

ok...tak for hjælpen....god sommer


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

U2


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. juni 2009 af MN-P (Slettet)

50 cm på modellen svarer til 139140000000cm i virkeligheden

Målestoksforholdet er ubenævnt

50: 139140000000 =

5: 13914000000 =

1:2782800000

1 cm på modellen svarer til 2782800000cm i virkeligheden
1 km på modellen svarer til 2782800000km i virkeligheden


Skriv et svar til: Haster - hjælp med målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.