Kemi

Fysik/Kemi eksamen!

03. juni 2009 af SigneFrydensbjerg (Slettet)

Hej alle derude.
Jeg står og skal til 9 klasses afgangprøve i morgen i frysik/kemi. Og jeg mangler svar og noter til  en masse. Og ville høre om der er nogle der vil hjælpe mig.
Da jeg har været syg i en længere periode, og derfor ikke har modtaget mit pensum, før igår- er jeg en smule bagud.
Men hvis i nu skulle ligge inde med nogle notater til disse emner- er jeg meget interresset i jeres hjælp.

Det syre, det salte og det basiske:

salte, ioner, syrer, baser, det periodiske system, pH værdi, fortynding, neutralisation, stærke og svage syrer/baser, kroppens syrer/baser, molaritet, tiltring, syrerest, elektrolyse.

Jordens salte:

plantenæringsstoffer, jordens kemi, nitrogens kredsløb, intsvind, rensning af spildevand.


Jordens skatte:

metallers egenskaber, jern og stål, metaller og malme, højovnen, spændingsrækken, batteriet.


Når felter forandres:


naturlig magnetisme, jordens magnetfelt, kompasset, misvisning, magnetens poler, magnet felter, elektromagneten, H.C. Ørsted, induktion, vekselspænding, maksimal og effetiv spænding, el- fremstilling, transformation, el- energi, el- forbrug.

Patikler med fart:


atomkernen, protoner, neutroner, atommasse, kernekræfter, den aton fysiske skrivemåde, geigertæller, baggrundsstråling, radon, alfa, beta, gamma stråling, halverings tid, naturligt henfald, påvirkning af levende celler, andvendelse af stråling, fission og fussion, reaktion.

På forhånd tak!

V.H. Signe Frydensbjerg


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2009 af Christian C (Slettet)

1 mol = 6,023 x 10^23 molekyler
1 molær HCl = pH 0
0,1 molær HCl = pH 1
pH = -LOG ([H+])
10^2 molær = 2 pH - 10^3 molær = 3 pH


• one mole of iron contains the same number of atoms as one mole of gold;
• one mole of benzene contains the same number of molecules as one mole of water;
• the number of atoms in one mole of iron is equal to the number of molecules in one mole of water.
• 1 M(Molær) er atom-vægten, omskrevet til gram. H = 1 Cl=34 det bliver så til 1+34=35g
• Molekylvægten = gram
 

Her er nogle af mine noter, for syrer og baser


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2009 af Idahestbech (Slettet)

hvordan gik din eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. juni 2009 af mehdi123 (Slettet)

-jeg fik 10 :d


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juni 2009 af Idahestbech (Slettet)

shit, det var sgu' da godt gået!!!


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. juni 2009 af Dajuf (Slettet)

http://zumzar.dk/skole/sider/syrer-baser/

http://zumzar.dk/skole/sider/magnetisme/

Kan dette bruges?


Skriv et svar til: Fysik/Kemi eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.