Matematik

Halverings- og fordoblingskonstant

03. juni 2009 af ramuk (Slettet)

Hej.

Jeg kan ikke huske det, men i hvilke sammenhænge bruger man fordoblings- og halveringskonstanten? Mener det er noget med eksponetialvækst... :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2009 af mathon

eksponentiel vækst


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Ja, det bruges til, at finde hvor meget x skal vokse for at y enten fordobles eller halveres i værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af mathon

aftagende eksponentiel funktion
y = b*ax = b*e-kx , 0<a<1    k>0

= ln(1/2)/ln(a) = -ln(1/2)/k

voksende eksponentiel funktion
y = b*ax = b*ekx , a>1    k>0

x2 = ln(2)/ln(a) = ln(2)/k
 


Skriv et svar til: Halverings- og fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.