Kemi

oxidationstal

07. december 2004 af Atky (Slettet)
nitrogens oxidationstal i HNO2 (altså O er ikke fri)
nogen der kan svare på det? hvad Ns (OT) er?

Svar #1
07. december 2004 af Atky (Slettet)

nu når nogen måske er igang også for NH2OH hvad er ot for N???

Svar #2
07. december 2004 af Atky (Slettet)

amen hjar sku brug for hjælp hurtigt så plzz give me a hint

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

I HNO2 skal du benytte at oxygen for det meste har OT=-2 og hydrogen har OT=+1, det samlede molekyle har ingen ladning, derfor må det være følgende lille ligning du skal løse:
+1+X-(2*2)=0
Isolér X, det er nitrogens OT

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

I NH3OH skal du igen benytte at oxygen her har OT=-2 og hydrogen har OT=+1.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#1: Nitrogens oxidationstal kan findes ved at opskrive en ligning for formelenhedens samlede ladning.

a) 1 + x + 2(-2) = 0

hvor x er OT for N-atomet.

b) x + 3*1 - 2 = 0

Disse resultater forudsætter dog, at OT for H og O er de hyppigst forekommende (+1 og -2). Men mon ikke det er tilfældet? Sammenlign fx OT for N i de to molekyler med ofte forekommende OT for N ifølge

Databog Fysik Kemi, 10.udg., 2000, s.15

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

#5: Det samme som jeg har skrevet...?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2004 af frodo (Slettet)

i gym-opgaver, kan man godt gå ud fra ovenstående. Reglerne gælder kun, når O er bundet til et MINDRE elektronegativt atom, og når H er bundet til et MERE elektronegativt atom.

Men det de sm regel altid..!

Undtagelser:
FX H2O2
OT(O)=-1


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#6: Well, ja det er det jo omtrent, men jeg havde ikke set dit svar.

//Singularity

Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.