Fysik

Fysik B eksamen - Tips

04. juni 2009 af Sayne (Slettet)

Hej! Jeg skal op til en fysik B-niveau eksamen om 14 dage, men vil gerne vide, hvad der skal til for at jeg kan få et 10 eller 12 tal.

Har i nogen gode råd eller tips? :o)

Tak på forhånd
Sayne


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2009 af Jerslev

#0: Du skal kunne pensum. =)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
04. juni 2009 af Sayne (Slettet)

#1: Det er jeg klar over :) Men tænkte nu mere på, om i evt havde nogen ideer til hvad der vil være bedst at starte med at sige til eksamen? Og hvad skal jeg slutte af med? Lige pt aner jeg simpelthen ikke hvordan den eksamen kommer til at foregå. Jeg ved at den er to-delt, at den første del er en gruppeeksamen, anden del - skal være individuelt. Hvad er det jeg skal snakke om i den anden del?

I første del, hvad vil være godt at komme ind på der? Ja, mit forsøg osv. Men skal jeg starte med at sige hvad formålet med forsøget er, hvad vi forventer osv. og slutte af med fejlkilder eller hvordan? =)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2009 af Jerslev

#2: Jeg har aldrig været til eksamen i fysik i gymnasiet, så den kan jeg ikke hjælpe dig med.

Jeg vil foreslå at fremlægge forsøget i samme rækkefølge som en rapport opbygges.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2009 af hihihej

Hej skal selv op :)

Start med at fortæl din disposition, det giver censor og lærer et overblik over hvad du gerne vil sige. Det viser også at du har mere styr på det.

Hos os:

Trækker i grupper (af 3 personer) et spørgsmål vi skal lave et forsøg over. Lærer og censor går rundt og ser på, hvordan man deltager i det og spørger ind til det. Fx hvis du trækker et forsøg om radioaktivitet, så kan de spørge hvad alfa stråling er. Tror ikke så meget det bliver en slags fremlæggelse i gruppen - mere sådan et spørge ting??? Hvis du begynder at snakke for meget og blive dominerende, kan censor og lærer godt bede dig holde kæft, så de andre kan komme til. :P

Derefter trækker man et nyt spørgsmål (som ikke er det emne du har haft som forsøg)
Her er den een smart ide at have en disposition klar. Vi får udleveret nogle bilag som vi skal eller kan perspektivere til - dem kan man så inddrage.


Svar #5
05. juni 2009 af Sayne (Slettet)

hihihej - tak for besvarelsen. tak til Jerslev også.

hihihej - er det nogle emner indenfor fysikken du vælger at perspektivere til? hvad ville du f.eks perspektivere radioaktivitet til - vidste ikke selv, at man kunne perspektivere til noget andet til slut. men det vil da helt klart give plus point hvis man valgte at gøre det? ikke?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2009 af hihihej

Altså vi får udleveret et bilag - og det kan vi eller skal vi perspektiverer til alt afhængig af, hvordan opgaven lyder.
Hvis man kommer op i et lys, kunne man fx få et billede af en regnbue.

Radioaktivitet kunne måske være noget om kulstof 14 metoden eller hvad ved jeg  : )


Skriv et svar til: Fysik B eksamen - Tips

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.