Matematik

bevis cos(π-x)=-cos(x)

04. juni 2009 af Jesper Mølgaard (Slettet)

Hej

Jeg skal vise at cos(π-x)=-cos(x). Det er formentligt med udgangspunkt i cirklen radius, men derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug enhedscirklen, i det pi på enhedscirklen er en halv omgang.


Svar #2
04. juni 2009 af Jesper Mølgaard (Slettet)

tak, så langt er jeg også kommet, men hvad betyder det for resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Tegn vinklen pi og pi-x. Førstekoordinaten til de to retningspunkter er lig med hinanden pånær fortegnet.


Svar #4
04. juni 2009 af Jesper Mølgaard (Slettet)

Tak for hjælpen, virkelig, men jeg fatter den ikke. Der er noget som jeg bare ikke kan følge. Kan i tage den helt fra begyndelsen så jeg måske fanger ideen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: De ter sværtuden en tegning. Prøv at tegne enhedscirklen - tegn derefter en vinkel og find koordinatsættet til skæri9ngspunktet mellem den rette linje fra cejntrum og enhedscirklen. Dettte punkt vil have koordinaterne (cos(V),sin(V)). Prøv nu at indse, at hvis du tager en koordinat, x, vil førstekoordinaten til punktet på enhedscirklen være ens, hvis pi-x og x er argumenterne.


Svar #6
04. juni 2009 af Jesper Mølgaard (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Unit_circle.svg er en enhedsvirkel.

x findes på x aksen og kan maksimalt være +-1 - korrekt?

Så det der er forskellen er at pi-x vil være på venstre side af y-aksen og x vil være på højre side, men med samme vinkel str. - altså spejlet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2009 af Isomorphician

#6: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2009 af mathon

eller
cos(x-y) = cos(x)*cos(y)+sin(x)*sin(y)

specifikt:
cos(π-x) = cos(π)cos(x)+sin(π)sin(x) = (-1)cos(x)+0*sin(y) = -cos(x)


Skriv et svar til: bevis cos(π-x)=-cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.