Matematik

Polynomier

05. juni 2009 af Frk. Best (Slettet)

Hej Allesammen

Jeg skal til Årsprøve i Mundtlig Matematik A-niveau, og min lærer har stillet følgende opgave:

"Gør ved hjælp af eksempler rede for, hvordan man kan løse en andengradsligning direkte ved reduktion ved brug af kvadratsætningerne"

.. Og det ville være mægtigt hvis der var en, der kunne hjælpe mig.

På forhånd mange tak'!


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. juni 2009 af mathon

2x2 - 2x - 24 = 2(x2-x) - 24 = 2((x-(1/2))2-(1/4)) - 24 = 2(x-(1/2))2 - (1/2) - 24 = 2(x-(1/2))2 - (49/2) = 0

2(x-(1/2))2 - (49/2) = 0             divider med 2

(x-(12))2 -(49/4) = 0                 adder (49/2)

|x-(1/2)|2 = (7/2)2                    kvadrer

|x-(1/2)| = (7/2)                       hæv numerisktegn

x-(1/2) = ±(7/2)                        adder (1/2)

x = (1/2) ± (7/2)

x = 4  v  x = -3


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af mathon

rettelse
adder (49/2)  →  adder (49/4)


Svar #3
06. juni 2009 af Frk. Best (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.